Основни Стъпки При Изграждане На Бетонен Басейн

Основни Стъпки При Изграждане На Бетонен Басейн

Бетонните басейни са едни от най-висококачествените плувни басейни,които можем да изградим за Вас. Когато изградени правилно, тези басейни предлагат дълги години експлоатация преди да имат нужда от поддръжка или ремонт. Най-популярните бетонни басейн се правят с наливане на бетон върху стоманобетонна конструкция. Ето и основните етапи в изграждането на нашите басейни.

1. Маркиране и очертаване на мястото, където ще бъде изграден бетонния басейн. Изкопът за басейна се прави 23 до 31 см по-дълбок, от дълбочината на желания от вас басейн, за да се осигури място за настилка на дъното на басейна. Около изкопа също се оставя повечв пространство за изграждането на стените на басейна.

2. Инсталиране на ВиК, като се използват подходящи тръби и силен свързващ материал. Вашият водопровод трябва да включва източване на дъното на басейна, както и необходимата структура за осигуряване на безопасен поток вода през целия басейн.

3. Следва поставянето на желязна армировка, която осигурява стабилност на басейна при наливане на бетона. Стоманената арматура се полага по стените и дъното на басейна.
Арматурата, служи като рамка за бетона и осигурява запазване на формата на басейна за дълго време. Стоманата се поставя във формата решетка за най-голяма издръжливост. В този момент да се създадат стълби или други вътрешни характеристики.

4. Наливане на бетона и създаване на реалната форма на басейна. Полагането на бетона се извършва чрез машини. При необходимост може и ръчно. Бетонът, който се използва за строителството на басейни, е различен от бетона, използван за строителството на сгради.

5. Следва изграждане на преливник или позициониране на скимерите и сервизно помещение. На следващ етап се полага мазилка с хидроизолация, дюзи, сифони и др.

6 .Следва поставяне на облицовка, придаваща интериорния вид на басейна. Предлагаме голяма гама от покрития – мозаечни, стъклокерамични и теракотни плочки с различна форма, големина и шарки. Всичко зависи от Вашето въображение. Горния борд на басейна може да бъде изработен от полиран камък. Следва поставянето на захранващото оборудване, кабели, тръбна система, оборудване за филтрация и др.

Следва напълването с вода и Ви оставяме да се наслаждаватео на удоволствието от изградения специално за Вас басейн.