Предлагаме богат избор на топлоизолации и хидроизолации на трудно достъпни места чрез алпийски метод, или от скеле. Дружеството предлага извършване на цялостни ремонти във Вашия дом, офис или производствена база.

Нашият екип от специалисти извършва подмяна на подови настилки, поставяне на гипсокартон, окачени тавани с разнообразие от интересни фигури, всичко за Вашата баня, цялостно изграждане на ВиК и електро инсталации.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Ние от КУОЛИТИ ГРУП извършваме саниране и топлоизолация на сгради от алпинисти и със скеле. Използваните материали за топлоизолации са с гарантирана максимална енергийна ефективност и сигурна топлоизолация!

По-долу ще видите описание на материалите, които използваме при поставянето на топлоизолация:

– Минералната (каменната) вата е естествен, неорганичен и минерален продукт на базата на базалтови минерали. Благодарение на влакнестата си структура, минералната вата, притежава изключително добри топлоизолационни свойства, висока степен на абсорбиране на шумове и по- малка степен на отразяване на шума.
Минералната вата запазва своята форма и обем повече от 50 години, а порестата им структура осигурява висока паропроницаемост. Минералната вата поглъща по-голямата част от звуковите вълни, които удрят повърхността. Ватата изолира нежеланият шум и разпространяването на вибрации.

– Експандираният пенополистирол (EPS) е изкуствен полимер със затворена структура на решетка от пълни с въздух сферични частици. Той е микропорест изкуствен органичен материал, 95% от обема на който е въздух. Благодарение на своите много добри топлоизолационни качества при добра здравина, минимална деформируемост, ограничена паропропускливост и огнеустойчивост (клас В1), EPS е доказал се във времето топлоизолационен материал.
Използва се за топлинно изолиране без особено натоварване на натиск: подпокривна изолация, изолиране на междустенни разстояния, вътрешно изолиране зад защитни облицовки, фасадна топлоизолация.
– Плоскостите от екструдиран пенополистирен представляват термоизолационен материал (XPS), произведен от полистирен и подходящи разбухващи вещества чрез процес на непрекъснато екструдиране, с който се оформя непрекъсната плоскост с желаната дебелина (20-100 mm). Плоскостите от XPS се характеризират със своето високо и трайно термоизолационно свойство, минимално водопоглъщане, висока якост на натиск и стабилност на размери. Трудна възпламеняемост, отлична съвместимост със строителни материали като цимент, гипс, вар и пясък, а белените и рифелованите плоскости предлагат изключително сцепление/прилепване към бетонови и хоросанови покрития/мазилки.
Използват се за топлоизолация под фундаментни плочи, топлоизолация при големи натоварвания на натиск, напр. под замазка, промишлени подове или върху традиционен плосък покрив, вътрешна изолация на стени и плочи, външна топлоизолация на стени.
– NEOPOR е топлоизолационен материал от ново поколение. Графитните частици, вградени в структурата на материала, играят много важна роля в процеса на съприкосновение между NEOPOR и топлинното лъчение. По-конкретно, възпрепятстват преминаването му като отразяват излъчването, намалявайки чувствително топлинното поглъщане на материала. Като цяло, използването на този материал повишава с около 60% енергийната ефективност на сградата.
Графитените плочи се използват за топлоизолирането на фасади, подове, покриви, вътрешни и външни стени, сутеренни и подземни помещения, хладилни камери и др. Графитът със своите уникални свойства отразява преминаването на инфрачервените и UV лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация. Именно поради тези фактори топлоизолацията е с гаранция за живот от над 35 години.

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

Ние от КУОЛИТИ ГРУП изпълняваме ремонт и хидроизолация на покриви от всякакъв тип. Изпълнени са ремонти на жилищни блокове, многобройни промишлени халета с площи 5000-10000 кв.м, както и много други. Услугата включва предварителен частичен кърпеж на цялата площ, полагане на грунд и изпълнение на цялостна хидроизолация.

Допълнителни услуги, като сваляне и извозване на филц или отпадъци, изравнителна замазка по локви или обработка на фуги, се уточняват и описват при оглед.